FÖNSTERRENOVERING

FÖNSTERRENOVERING STEG FÖR STEG

I byggnader med träfönster lönar det sig i många fall att renovera fönstren istället för att helt byta ut dem. Det finns goda möjligheter att förbättra fönstrens isolervärde i samband med renoveringen, till exempel genom att byta ut äldre rutor mot ljudreducerande glas eller lågemissionsglas. Så här arbetar vi när vi renoverar fönster:

Vi börjar med att lyfta ur fönstren och sätter dit fönsterskydd/fönsterparaplyer som skyddar byggnaden under arbetets gång.

Fönsterkarmarna slipas och eventuella rötskador och/eller sprickor lagas. Fönsterblecken repareras vid behov och måla sedan om. Vi fyller igen skarvar och hål med latexfog för att skydda mot väta.

Fönsterkarmarna impregneras och målas för att få ett gott skydd mot väder och vind.

Tätningslister avlägsnas, fönsterbågarna skrapas, vi byter ut trasiga glas eller ersätter rutor enligt önskemål för att förbättra fönstrens isolerförmåga. Glasen kittas om och bågarna målas på nytt. Nya tätningslister monteras och fönstren sätts sedan åter på plats när de har torkat.

Även om det kan låta som att det är mycket arbete så är det ändå lönsamt att renovera fönster istället för att byta ut dem mot nya. Det spar på jordens resurser och kostar i normalfallet mindre än att skaffa nya fönster, även om ni väljer att uppgradera fönstren med bättre glas.

Väl omhändertagna fönster som får regelbundet underhåll står sig i många årtionden framåt. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er med löpande underhåll av era fastigheter när det kommer till målning och fönster.

Få en bättre fastighetsekonomi med renoverade fönster.